{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.brand }}
{{item.total_discounted_price}} {{item.total_price}}
Σύνολο {{ order.final_cost }}
Τηλεφωνικές παραγγελίες
2109313450
ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 15€ εντός Αττικής
Pets&
Friends
BLOG
Αγκαλιάζοντας τον Σκύλο

Αγκαλιάζοντας τον Σκύλο

Αγκαλιάζοντας τον Σκύλο

Η αγκαλιά στην συμβίωση και στην επαφή με τον σκύλο μας ανήκει πλέον στην καθημερινότητά μας και είναι μια από τις πιο συχνές αλληλεπιδράσεις που κάνουμε με το κατοικίδιο μας. Πόσο σίγουροι όμως είμαστε πως και εκείνα απολαμβάνουν αυτήν την αγκαλιά;

 

 

Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι ένας σκύλος δεν είναι απαραίτητο να απολαμβάνει την αγκαλιά ενός ανθρώπου, ιδιαίτερα αν του είναι άγνωστος. Ανέχεται όμως την αγκαλιά, όταν κάποιος του είναι γνώριμος, όπως ο ιδιοκτήτης. Σκεφτήκαμε ποτέ πως την ώρα που αγκαλιάζουμε σφιχτά τον σκύλο μας ικανοποιούμε πρώτιστος την δική μας ανάγκη να βρεθούμε πολύ κοντά του ενώ κάτι τέτοιο δεν του αρέσει όσο εμείς πιστεύουμε; Θα πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε ότι ένας σκύλος θέλει να έχει πάντα την επιλογή για ότι συμβαίνει στον χώρο του, και το εκφράζει αυτό με συγκεκριμένα σημάδια μέσα από την γλώσσα του σώματος. Μερικά από αυτά είναι:

  • Γρύλισμα όταν τον πλησιάζουμε
  • Γλείψιμο της μύτης
  • Πίσω θέση αυτιών
  • Σηκωμένο αριστερό μπροστινό πόδι
  • Δύναμη στα πίσω πόδια με κίνηση προς τα πίσω
  • Δυνατό χαρούμενο κούνημα ουράς
  • Τρίψιμο του σώματός του πάνω μας  κ. α

Εμείς λοιπόν πρώτοι αντιλαμβανόμαστε πόσο ο σκύλος που έχουμε απέναντι μας δέχεται και τελικά απολαμβάνει την αγκαλιά μας. Αφιερώνουμε τον χρόνο που χρειάζεται για την αλληλεπίδραση της αγκαλιάς και την  ενισχύουμε με θετική εκπαίδευση στον σκύλο χρησιμοποιώντας παιχνίδια και λιχουδιές κατάλληλες για τα κατοικίδια.

Στα PETS & FRIENDS ο φίλος του σκύλου μπορεί να βρει μια μεγάλη γκάμα από παιχνίδια  ( KONG, NYLABONE, HAPPY PETΛΟΥΤΡΙΝΑ, ΚΟΜΠΟΙ ΚΑΙ ΣΧΟΙΝΙΑ κ.α. )   και λιχουδιές ( INABA, PEDIGREE, FISH4DOGS, CELEBRATE κ.α. ) που θα τον βοηθήσουν να επικοινωνήσει πιο εύκολα με τον σκύλο που έχει απέναντι του.