{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.brand }}
{{item.total_discounted_price}} {{item.total_price}}
Σύνολο {{ order.final_cost }}
Τηλεφωνικές παραγγελίες
2109313450
ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 15€ εντός Αττικής
Pets&
Friends
BLOG
Τα 5 βασικά tips για την εκπαίδευση του σκύλου σας

Τα 5 βασικά tips για την εκπαίδευση του σκύλου σας

Η εκπαίδευση του σκύλου και το κατά πόσο είναι αναγκαία και εύκολη, είναι από τις πρώτες σκέψεις που κάνουμε, όταν αποφασίζουμε να πάρουμε ένα νέο μικρό ή μεγάλο κατοικίδιο στο σπίτι μας. Λογικό να μας απασχολεί και λογικό να υπάρχουν απορίες. 

Το καλοκαίρι δεν είναι η εποχή, που κάποιος αποφασίζει να πάρει ένα καινούργιο κατοικίδιο, αλλά από την άλλη ο περισσότερος ελεύθερος χρόνος που όλοι έχουμε, ίσως  να είναι ιδανική συνθήκη. Η καθημερινότητα κατά τους χειμερινούς μήνες, μας δυσκολεύει όλους. Οι ρυθμοί της ζωής μας είναι σίγουρα πιο έντονοι, τα σπίτια μας πιο... κλειστά και η εκπαίδευση σκύλου μπορεί να μοιάζει πιο απαιτητική διαδικασία. 

Αντίθετα τους καλοκαιρινούς μήνες, εκτός από τις λίγες ημέρες που αποφασίζουμε να πάμε διακοπές, οι ρυθμοί που πέφτουν, ο χρόνος που έχουμε που  είναι περισσότερος, τα σπίτια μας είναι πιο ανοιχτά  και αυτό κάνει πιο εύκολη την ζωή μας, στην απόφαση για ένα νέο κατοικίδιο.

Οποιαδήποτε εποχή και να επιλέξουμε να πάρουμε έναν νέο σκύλο ή ένα κουτάβι, μπορεί να γίνει ιδανική, αν η απόφαση είναι με σύνεση και υπάρχει η απαραίτητη συνέπεια. Για να γίνει αυτό είναι σημαντικό να υπάρξει η κατάλληλη εκπαίδευση για τον σκύλου. Η εκπαίδευση δεν είναι απαραίτητη μόνο για εμάς και την πειθαρχία του ζώου, αλλά και για το ίδιο το κουτάβι, που μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τις άγνωστες εμπειρίες που θα προκύψουν για εκείνο. 

Εδώ θα σας δώσουμε μικρά tips, με τα οποία θα πρέπει να ξεκινήσετε την εκπαίδευση του κουταβιού σας, μια εκπαίδευση που θα πρέπει να ξεκινά νωρίς και από τους πρώτους μήνες, όταν το ζώο μπορεί από την φύση του να μάθει πολύ πιο γρήγορα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους ανθρώπους. 

Δεν υπάρχουν κρυφές τεχνικές ή… θαύματα στην εκπαίδευση ενός νέου κουταβιού. Τα τελευταία χρόνια και σε αυτό το κομμάτι υπάρχει εξέλιξη, άνθρωποι ξέρουν πολύ καλά πλέον την δουλειά τους, ενώ υπάρχει αρκετός κόσμος, που πρόθυμα ασχολείται με το νέο κατοικίδιο του, του δίνει χρόνο και αυτό είναι κάτι που έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 Πάμε να δούμε 5 απλά βήματα, που μπορεί ο καθένας να κάνει στην αρχή της εκπαίδευσης του σκύλου του.

Ανταμοιβή

Η ανταμοιβή στο κουτάβι κάνει... θαύματα. Είναι πολύ σημαντικό το σκυλάκι να καταλάβει πότε κάνει κάτι σωστά και αυτό γίνεται μόνο με την ανταμοιβή. Υπάρχουν λιχουδιές όλων των ειδών, που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό το κομμάτι και είναι ένας από τους βασικούς τρόπους, για να μάθει ο σκύλος τι πρέπει να κάνει.

Δεν χρειάζονται υπερβολές

Ένα κουτάβι δεν μπορεί να είναι συγκεντρωμένο πολλές ώρες. Είναι αυτονόητο ότι η εκπαίδευση δεν μπορεί να διαρκεί συνεχόμενες ώρες, γι’ αυτό και θέλει συχνή επανάληψη, αλλά όχι υπερβολές στον χρόνο. Χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή, για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. 

Χρειάζεται συνέπεια

Στο ίδιο μήκος κύματος και αυτός ο κανόνας. Το πλάνο πρέπει να είναι κοινό, όπως και οι κανόνες. Είναι σύνηθες σε οικογένειες να εμπλέκονται πολλά άτομα, με διαφορετικές εντολές και επιθυμίες, αλλά αυτό μπορεί να μπερδέψει τον σκύλο. Η εκπαίδευση πρέπει να έχει κοινούς κανόνες από όλους, για να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα και μην έχουμε ένα μπερδεμένο ζωάκι. 

Όχι αυστηρότητα και έλλειψη ψυχραιμίας 

Όταν παίρνουμε ένα νέο ζωάκι, μια νέα ζωή, ένα κουτάβι, το οποίο μοιάζει πάρα πολύ με ένα μωρό, οφείλουμε να έχουμε και την κατάλληλη ψυχραιμία, όταν τα πράγματα δεν πάνε… τέλεια, ειδικά τις πρώτες ημέρες. Δεν χρειάζεται να χάνουμε την ψυχραιμία μας ή να κάνουμε υπερβολές προς το ζώο, γιατί εκτός από το ότι το μπερδεύουμε και το φοβίζουμε, δεν πρόκειται ποτέ να καταλάβει τι έκανε λάθος. Τα σκυλιά δεν έχουν την αντίληψη ότι κάτι έκαναν λάθος, μετά από κάποιον χρόνο που θα το αντιληφθούμε εμείς, οπότε αν δεν πιάσουμε το ζώο επ αυτοφώρω, τότε δεν υπάρχει λόγος για επίπληξη. Δεν θα το καταλάβει. Η υπομονή μπορεί να κάνει θαύματα. 

Όσο νωρίτερα, τόσο το καλύτερο

Το είπαμε και παραπάνω, είναι σημαντικό και θα το επαναλάβουμε. Φυσικά όλα τα σκυλάκια, με υπομονή και θέληση μπορούν να μάθουν πράγματα και να εκπαιδευτούν, αλλά τα κουτάβια δέχονται και ανταποκρίνονται πολύ καλύτερα στις νέες εντολές. Μπορούν πιο εύκολα να μάθουν πράγματα, γι’ αυτό και όσο πιο σύντομα επιλέξει να ασχοληθεί καποιος με το σκυλάκι του, τόσο καλύτερα θα είναι και τα αποτελέσματα. Τα κουτάβια, αν έχουν την σωστή καθοδήγηση μπορούν να εξελιχθούν σε ένα εξαιρετικά υπάκουο και ευτυχισμένο ζώο.