{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ cartTotalQuantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
{{ item.brand }}
{{item.total_discounted_price}} {{item.total_price}}
Σύνολο {{ order.final_cost }}
Pets&
Friends
BLOG
3+1 tips για την εκπαίδευση του σκύλου σας

3+1 tips για την εκπαίδευση του σκύλου σας

3+1 tips για την εκπαίδευση του σκύλου σας

Είναι αλήθεια, πως αρκετές φορές οι μικροί μας φίλοι μπορούν να προκαλέσουν… μεγάλες ζημιές αν δεν λάβουν εγκαίρως τη βασική εκπαίδευση, η οποία μπορεί να αποβεί σωτήρια, τόσο για την καθημερινότητα των ίδιων όσο και του ιδιοκτήτη τους.

Το Pets & Friends συγκέντρωσε τα 3+1 βασικά tips για εκπαίδευση σκύλων και σας τα παρουσιάζει!

Εκπαίδευση σκύλου για βασική υπακοή

Χρόνος, υπομονή και επιμονή είναι ο χρυσός συνδυασμός που απαιτείται για την εκπαίδευση του σκύλου σας στη βασική υπακοή. Τι περιλαμβάνει όμως αυτή; Βασικές οδηγίες, όπως «κάτσε», «έλα», «ελεύθερος» κ.α.

Οι κορυφαίοι εκπαιδευτές σκύλων αποκαλύπτουν πως τα σημεία-κλειδιά της εκπαίδευσης αφορούν στην αντοχή, την απόσταση και τους αντιπερισπασμούς:

Αντοχή

 1. Ζητήστε στον σκύλο σας να καθίσει
 2. Πείτε του να μείνει χωρίς να μετακινηθεί
 3. Μετρήστε μέχρι το 3
 4. Επιβραβεύστε τον με λιχουδιά.

Απόσταση

Μην απομακρυνθείτε ποτέ απότομα από τον σκύλο σας κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, καθώς είναι πιθανό να του δημιουργηθεί αίσθημα ανασφάλειας. Αντ’ αυτού, δοκιμάστε να κάνετε ένα βήμα τη φορά μακριά του κατά τη διάρκεια του σταδίου 2. της «αντοχής».

Σε περίπτωση που ο μικρός σας φίλος χάσει την υπομονή του και μετακινηθεί πριν τον απελευθερώσετε, μην απογοητευτείτε. Απλά επαναλάβετε την εντολή, απομακρύνοντας τον εαυτό σας από τον ίδιο για μικρότερο χρονικό διάστημα. Και μην ξεχνάτε…treat him well!

Αντιπερισπασμοί

Περαστικοί, ξαφνικοί ήχοι, ξένο περιβάλλον. Οτιδήποτε μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του μικρού σας φίλου. Επομένως, επιλέξτε ένα οικείο περιβάλλον που θα αισθανθεί ως τον προσωπικό του χώρο, όπως το σπίτι ή τον κήπο σας.

Εκπαίδευση σκύλου για τουαλέτα

Φαίνεται πως τα τετράποδα αναγνωρίζουν την τουαλέτα ως χώρο στον οποίο αισθάνονται απόλυτα άνετα και οικεία για να απελευθερωθούν (σκυλόσπιτο, καναπές, κρεβάτι…τα παπούτσια μας!).

Η εκπαίδευση κουταβιού και ενήλικου σκύλου για τουαλέτα, μπορεί να κρατήσει βδομάδες έως και μήνες, ενώ το μυστικό βρίσκεται στην πιστή τήρηση της παρακάτω ρουτίνας:

 • Αναγνώριση αντιδράσεων (ο σκύλος μας κάνει κυκλικές περιστροφές, γονατίζει, στρέφεται προς την πόρτα κ.α.)
 • Βόλτα στο ίδιο σημείο (για να δημιουργηθεί οικειότητα με το σημείο)
 • Παραμένουμε μαζί του (εξερευνούμε την περιοχή παρέα και τον επιβραβεύουμε με λιχουδιά)
 • Παρατείνουμε τη βόλτα (για να μην θεωρήσει πως μετά την τουαλέτα σταματάει το παιχνίδι)

Η τουαλέτα δεν πρέπει να είναι συνδεδεμένη με το φόβο, αλλά με θετικά συναισθήματα. Επομένως, την επόμενη φορά που θα αντιληφθείτε ότι το σκυλάκι σας είναι έτοιμο να λερώσει την αγαπημένη σας μοκέτα, απλά αποσπάστε του την προσοχή με ένα παιχνίδι μέχρι να μπορέσετε να βγείτε βόλτα.

Εκπαίδευση σκύλου για διόρθωση συμπεριφοράς

Η προβληματική συμπεριφορά σκύλου, όπως συχνό γαύγισμα, δάγκωμα ή επιθετικότητα, συχνά οφείλεται σε λάθος εκπαίδευση, έντονο στρες, χρήση βίας ή ακόμα και απόλυτη ελευθερία.

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να διορθώσουμε την επιθετική συμπεριφορά σκύλου, εντοπίζεται στην αναζήτηση της αιτίας. Μήπως δεν αλληλεπιδρά αρκετά με άλλα σκυλάκια; Μήπως μένει πολλές ώρες μόνος του;

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιήσουμε βία ως μέθοδο εκπαίδευσης. Συμβουλευτείτε εγκαίρως έναν εκπαιδευτή σκύλων, ο οποίος θα αναλύσει τη συμπεριφορά του δικού σας και με ταυτόχρονη εκπαίδευση σκύλου και ιδιοκτήτη θα σας δώσει τη λύση!

Εκπαίδευση σκύλου για κοινωνικοποίηση

Ένας σωστά κοινωνικοποιημένος σκύλος είναι ένας χαρούμενος σκύλος! Η κοινωνικοποίηση σκύλου δεν αφορά μόνο στη συμβίωσή του με άλλα σκυλάκια, αλλά και με γάτες, ενήλικες και παιδιά. Δείτε μερικά tips για να κάνετε την εκπαίδευση φοβικού σκύλου παιχνιδάκι, ιδιαίτερα αν πρόκειται για κουτάβι:

 • Χαρίστε του συχνά και διαφορετικά ερεθίσματα
 • Να είστε πάντα μαζί του κατά τη διάρκεια της συναναστροφής, ενθαρρύνοντάς το
 • Παρακινείστε ενήλικες και παιδιά να το επιβραβεύσουν με λιχουδιά, όπως κάνετε και εσείς
 • Εάν εκδηλώνει ανασφάλεια (κατεβασμένη ουρά, γλείψιμο χειλιών κ.α.), αποσπάστε του την προσοχή με ένα παιχνίδι